Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Οχι» στον Καμμένο από Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής
[Η Καθημερινή]: «Οχι» στον Καμμένο από Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής

[Η Καθημερινή]: «Οχι» στον Καμμένο από Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται πλέον η οριστική διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, μετά τη χθεσινή γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να υπάρξει Κ.Ο. Η απόφαση της επιτροπής απέρριψε τις «διαφορετικές ερμηνείες» και μαζί τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου πως μπορεί βουλευτής που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα –εν προκειμένω ο κ. Φωκάς– να αποτελέσει τον πέμπτο, κρίσιμο, βουλευτή που θα συμπληρώνει τελικά τον μαγικό αριθμό 5, που απαιτείται.

Η αναφορά του συμβουλίου είναι σαφής: «Στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η Κ.Ο., η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη, εξακολουθεί να αποτελεί Κ.Ο. κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη Κ.Ο. ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει κατά τα ανωτέρω απάντηση αρνητική».

Τυπικά η τελική απόφαση, καθώς το συμβούλιο λειτουργεί γνωμοδοτικά, θα ληφθεί σήμερα στις 9.30 το πρωί, οπότε και θα συγκληθεί εκτάκτως η διάσκεψη προέδρων της Βουλής. Ανατροπή στην απόφαση δύσκολα θα υπάρξει. Τούτων δοθέντων, τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά για τη διάσωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Τούτο, φάνηκε χθες, στην –πολύ σύντομη σε χρονική διάρκεια– συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, όπου δόθηκε ουσιαστικά τελεσίγραφο στον κ. Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί μέχρι σήμερα και να παραδώσει την έδρα, όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!