Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Οχι» Μέρκελ σε ενταξιακές συνομιλίες με Τουρκία
[Η Καθημερινή]: «Οχι» Μέρκελ σε ενταξιακές συνομιλίες με Τουρκία

[Η Καθημερινή]: «Οχι» Μέρκελ σε ενταξιακές συνομιλίες με Τουρκία

Η Γερμανία δεν επιθυμεί, σ’ αυτή τη φάση, την αναζωογόνηση των παγωμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ξεκαθάρισε χθες η κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ – χωρίς ωστόσο να κλείνει οριστικά την πόρτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της συμμάχου της χώρας.

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφέρει ότι η κ. Μέρκελ αντιτίθεται στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί πρακτικά με τερματισμό των συνομιλιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, αν και δεν έδωσε στην αναστολή των διαπραγματεύσεων χαρακτήρα τελεσίδικης διακοπής. «Η θέση της καγκελαρίου Μέρκελ για τις ενταξιακές συνομιλίες δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Bild, για να προσθέσει: «Υπό τις σημερινές συνθήκες, δεν είναι νοητό το άνοιγμα νέων κεφαλαίων προς διαπραγμάτευση».

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ε.Ε. άρχισαν το 2005, έκτοτε όμως η πρόοδος που επετεύχθη ήταν ελάχιστη. Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε μη δεσμευτική απόφαση-πρόταση προς την Κομισιόν για αναστολή των διαπραγματεύσεων λόγω των υπερβολικών μέτρων καταστολής που λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση ύστερα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Το θέμα θα συζητηθεί στο συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 – 16 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!