Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Οχι» Γιλντιρίμ σε δημοψήφισμα με στρατιωτικό νόμο
[Η Καθημερινή]: «Οχι» Γιλντιρίμ σε δημοψήφισμα με στρατιωτικό νόμο

[Η Καθημερινή]: «Οχι» Γιλντιρίμ σε δημοψήφισμα με στρατιωτικό νόμο

Κάλπες με στρατιωτικό νόμο; Με το ενοχλητικό αυτό ερώτημα έρχεται αντιμέτωπη η τουρκική κυβέρνηση, καθώς προτίθεται να θέσει σε δημοψήφισμα την πρότασή της για συνταγματική αναθεώρηση, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, με το επιχείρημα ότι «είχαμε ένα δημοψήφισμα σε συνθήκες κατάστασης εκτάκτου ανάγκης». Αν και διευκρίνισε ότι «δεν θα αρθεί αμέσως με την έλευση του 2017», ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνησή του δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα ισχύοντος του στρατιωτικού νόμου.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα τερματισθεί «το συντομότερο δυνατό, καθώς οδεύουμε προς το δημοψήφισμα», κάτι που θα σηματοδοτήσει «την έναρξη της διαδικασίας της ομαλοποίησης». Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι τα έκτακτα μέτρα «θα συνεχιστούν όσο αυτό είναι αναγκαίο, καθώς συνεχίζεται η μεγάλη μάχη» – κατά την τουρκική κυβέρνηση, εναντίον του δικτύου Γκιουλέν, που κατηγορείται για την απόπειρα πραξικοπήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!