Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Οχι από Ν.Δ. σε μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο»
[Η Καθημερινή]: Οχι από Ν.Δ. σε μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο»

[Η Καθημερινή]: Οχι από Ν.Δ. σε μονιμοποιήσεις «από το παράθυρο»

Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχων «από το παράθυρο» δεν πρόκειται να δεχθεί η Ν.Δ., επανέλαβε η Πειραιώς, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στήσει κομματικό κράτος. Την ίδια ώρα, πάντως, η Πειραιώς ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Για αμφότερες τις θέσεις έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων –αυτές ακριβώς που επιχειρεί η κυβέρνηση– καθώς το άρθρο 103 του Συντάγματος τις απαγορεύει ρητά. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, θέση που εξέφρασε και κατά τις επαφές του στο Βερολίνο, ειδικά ενώπιον των εκπροσώπων μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων που διαμαρτυρήθηκαν για τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα.
«Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του πολίτη. Eχουμε επανειλημμένως προειδοποιήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνεδριο», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, βάζοντας το θέμα των συμβασιούχων στο ευρύτερο κάδρο των κυβερνητικών αστοχιών και πρακτικών που καταδικάζουν τη χώρα.
Υπό αυτό το πρίσμα, ασχολίαστη δεν έμεινε ούτε η ερώτηση των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν προσκόμματα στην επένδυση του Ελληνικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!