Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Οχι» από ΗΠΑ σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για εξαιρέσεις εταιρειών με παρουσία στο Ιράν
[Η Καθημερινή]: «Οχι» από ΗΠΑ σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για εξαιρέσεις εταιρειών με παρουσία στο Ιράν

[Η Καθημερινή]: «Οχι» από ΗΠΑ σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για εξαιρέσεις εταιρειών με παρουσία στο Ιράν

Η Ουάσινγκτον απέρριψε όλα τα αιτήματα για εξαιρέσεις εταιρειών, οι οποίες έχουν παρουσία στο Ιράν, που είχαν κάνει με επιστολή τους στις αρχές Ιουνίου το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα μια πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, «δεν απάντησαν θετικά σε κανένα από τα αιτήματα στην επιστολή μας», που ζητούσε εξαιρέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, τόνισε η πηγή.

Οι αμερικανικές αρχές απάντησαν γραπτώς στις τρεις χώρες, όπου μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι δεν χορηγούν καμία εξαίρεση σε εταιρείες που υπέγραψαν συμβόλαια με το Ιράν μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της πυρηνικής συμφωνίας, στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Στην απάντησή τους, οι αμερικανικές αρχές διατύπωσαν μια πολύ σαφή έκκληση προς τις τρεις συνυπογράφουσες χώρες της διεθνούς συμφωνίας, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αντί να ενθαρρύνουμε το εμπόριο, ζητάμε να εμποδίσουμε τις κακόβουλες δραστηριότητες του Ιράν», έγραψαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μνιούτσιν και ο Πομπέο επίσης τόνισαν ότι η Ιρανική Κεντρική Τράπεζα «δεν είναι νόμιμη», ζητώντας «οι τράπεζες και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες να μην έχουν καμία σχέση με αυτήν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!