Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ντομπρόβσκις: Επιμένουμε στις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα
[Η Καθημερινή]: Ντομπρόβσκις: Επιμένουμε στις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

[Η Καθημερινή]: Ντομπρόβσκις: Επιμένουμε στις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

Την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, εκφράζει ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στην Euractiv.com, ο κ. Ντομπρόφσκις, καλεί όλες τις πλευρές να κάνουν «μια τελική προσπάθεια» προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστ να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση,

Κληθείς να απαντήσει στον αν έχει χαθεί η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου για κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμανε ότι δεδομένων των συνθηκών δεν θέλει να εστιάσουν οι πλευρές σε συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά στην ουσία της διαπραγμάτευσης και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει «από όλους μια τελική προσπάθεια».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε την πάγια θέση της Κομισιόν ότι προτεραιότητά είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας ως βάση τη συνθήκη του ESM.
Στο ερώτημα εάν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ότι εμπιστεύονται τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ζητά πρόσθετα προληπτικά μέτρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Κομισιόν επιμένει στα στοιχεία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!