Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος μας οι μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες
[Η Καθημερινή]: Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος μας οι μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες

[Η Καθημερινή]: Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος μας οι μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες

«Τελείως εξωθεσμική προσπάθεια», χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ για συναίνεση σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης μιλώντας στην εκπομπής OPEN Mind, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραιτηθεί με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας, διαπίστωσε το βράδυ των ευρωεκλογών, ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και κατόπιν τούτου, εξήγγειλε εκλογές. ‘Αρα αυτή η κυβέρνηση είναι για εμάς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ είναι εξωθεσμική. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στη πρόταση της ΝΔ που ήταν να φύγει από την ευθύνη της κυβέρνησης η επιλογή των δικαστών και να περάσει στη Βουλή» είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε.

«Το βράδυ των εκλογών, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Η μία βδομάδα αναβολής είναι κρίσιμη για να μπορέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον βέβαια το θελήσει, να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα Είναι σαφές η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της να εκλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, Πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός την κυβέρνησή του και μετά όποια κυβέρνηση εκλεγεί να προχωρήσει τη διαδικασία, όπως υπάρχει στο Σύνταγμα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!