Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Νοτρ Νταμ, ελπίδα μέσα από τις στάχτες
[Η Καθημερινή]: Νοτρ Νταμ, ελπίδα μέσα από τις στάχτες

[Η Καθημερινή]: Νοτρ Νταμ, ελπίδα μέσα από τις στάχτες

Η αγωνία των Παριζιάνων αλλά και των ανθρώπων από όλες τις γωνιές του πλανήτη, που παρακολουθούσαν ανήμποροι την Παναγία των Παρισίων να παραδίδεται στις φλόγες το τρομερό απόγευμα της 15ης Απριλίου, είχε μια διάσταση υπαρξιακή. Ηταν ο φόβος μπροστά στην αδυναμία που αποκαλύπτεται ξαφνικά και γκρεμίζει αιώνιες βεβαιότητες – σαν τον ξύλινο σκελετό της μολύβδινης στέγης που οι περισσότεροι δεν ήξεραν ότι υπήρχε, μέχρι τη στιγμή που κινδύνεψε να μετατρέψει μια ιστορία περίπου εννέα αιώνων σε σωρό ερειπίων.
Η μνημειακή κλίμακα (ο κεντρικός πυργίσκος, που κατέρρευσε, έφθανε σε ύψος τα 93 μέτρα) σχεδιασμένη για να προξενεί το δέος απέναντι στο Θείο, επέτεινε το αίσθημα της απόγνωσης απέναντι στο ανθρώπινο, καθώς οι πυροσβέστες, που αντλούσαν νερό με πλωτές αντλίες από τον Σηκουάνα, μετά βίας διακρίνονταν. Το πρόχειρο συμπέρασμα από τις τηλεοπτικές εικόνες ήταν ότι ο καθεδρικός είχε περίπου αφεθεί στην τύχη του, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να συμβουλεύει δημοσίως τους Γάλλους να σπεύσουν στο σημείο και να στείλουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Ενώ οι γνωρίζοντες χλεύαζαν πικρά τη σύσταση Τραμπ, που αν εισακουόταν θα ισοπέδωνε μετά βεβαιότητας τον καθεδρικό, η γαλλική πυροσβεστική αξιοποιούσε το μόνο εναέριο μέσο το οποίο πραγματικά μπορούσε να βοηθήσει, το drone που πέταξε ανάμεσα στους καπνούς και έστειλε στο κέντρο την κρίσιμη πληροφορία: η στέγη δεν σωζόταν, η μάχη έπρεπε να μεταφερθεί στους πύργους της πρόσοψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!