Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΕΝΠΕ
[Η Καθημερινή]: Νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΕΝΠΕ

[Η Καθημερινή]: Νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΕΝΠΕ

Την απαλλαγή των περιφερειών από παλιές αμαρτίες, που αφορούν την κατασκευή λιμένων και προβλητών χωρίς άδεια, ζητεί το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Πρόκειται για έργα παλαιοτέρων ετών, τα οποία κατασκευάστηκαν από νομαρχίες, νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, δήμους, κοινότητες, λιμενικές αρχές και παραδόθηκαν σε κοινή χρήση χωρίς να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα ο καθορισμός οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας, με αποτέλεσμα να θεωρούνται κατασκευές χωρίς άδεια.

«Προσπαθώντας να εκδώσουμε άδεια για εν λόγω κατασκευές, διαπιστώσαμε ότι, εκτός από τις συνεχείς κλήσεις σε απολογία και τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσουμε ως πολιτική ηγεσία των περιφερειακών αρχών και διάδοχοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, θα πρέπει να επωμιστούμε και δυσβάστακτα για την εποχή μας πρόστιμα, ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς και πιθανές πειθαρχικές κυρώσεις», σημείωσε ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, εισηγούμενος στο Δ.Σ. της ένωσης.

«Δηλαδή το κράτος απαιτεί από τους κρατικούς φορείς, δηλαδή από χρήματα που το ίδιο δίνει ως επιχορήγηση για τη λειτουργία τους, την καταβολή προστίμων όπως και από τους ιδιώτες», τόνισε.

Το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ζητεί να νομιμοποιηθούν άμεσα οι λιμενικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν από δημόσιο φορέα χωρίς άδεια, εφόσον εξακολουθούν να παραμένουν σε δημόσιο φορέα. Αρα να απαλλαγούν οι περιφέρειες από πρόστιμα και κυρώσεις, καθώς δεν έχουν και την ευθύνη για τα έργα αυτά, αφού είχαν κατασκευαστεί από τους προκατόχους τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!