Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων
[Η Καθημερινή]: Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων

[Η Καθημερινή]: Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων

Η Nokia επιστρέφει στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αποσκοπώντας να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες είχε λόγω της αποτυχημένης συμμαχίας της με τη Microsoft, όπως αναφέρει σε άρθρο του το BBC. Τα διαθέσιμα μοντέλα της είναι περιορισμένα προς το παρόν, αλλά σύντομα θα εμπλουτιστούν με νέα, τα οποία θα χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα βρίσκουν στο προσεχές μέλλον και ταμπλέτες με το εμπορικό σήμα της Nokia. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω της εταιρείας HMD Global, που συγκρότησαν οι Αρτο Νουμέλα, Πέκαρα Ράνταλα και Φλοριάν Ζάιχε, πρώην στελέχη της Nokia Mobile, και η οποία έχει πλέον στην κατοχή της το ομώνυμο εμπορικό σήμα – η Microsoft πούλησε τις δραστηριότητες κινητής στην HMD Global και τη Foxconn έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Η εμφάνιση του iPhone το 2007 στην παγκόσμια αγορά κατέφερε καίριο πλήγμα για τη Nokia και τα μέχρι τότε δημοφιλέστατα κινητά τηλέφωνά της. Αρχισαν η οικονομική αιμορραγία και η περιστολή του μεριδίου αγοράς, ενώ ζημία προκλήθηκε και από την επιτυχία των συσκευών της νοτιοκορεατικής Samsung. Το 2011 ο βραχίονας των κινητών τηλεφώνων της Nokia είχε μεταμορφωθεί σε «φλεγόμενη πλατφόρμα», όπως την αποκάλεσε τότε ο Στέφεν Ελοπ, ο πρώτος Αμερικανός διευθύνων σύμβουλός της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!