Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 19 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους»
[Η Καθημερινή]: «Τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους»

[Η Καθημερινή]: «Τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους»

BΙΕΝΝΗ. Την ημέρα που τελικά έφτασα σε αυτή την υπέροχη πόλη, την πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που εξαφανίστηκε πριν από εκατό χρόνια, ένα ταξί με μία διαφήμιση για αυστριακό μεταλλικό νερό πέρασε μπροστά μου. Το σύνθημά του ήταν #μείνετε νέοι και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις η Κίρα Νάιτλι και η Σιένα Μίλερ πίνουν απευθείας από το μπουκάλι, ενώ η Αγκινες Ντέιν λέει στα γερμανικά: «Αν θέλετε να παραμείνετε νέοι πρέπει να ξεκινήσετε νωρίς». Ξοδέψτε περισσότερο, καταναλώστε περισσότερο και πιείτε, αλλά ποτέ μην γεράσετε.

Λοιπόν, είτε είσαστε ρωμαλέοι είτε ακολουθείτε καθιστική ζωή, και ασχέτως του πόσο ενυδατώνεστε, τα χρόνια περνούν και τα νιάτα χαραμίζονται στους νέους. Αγκαλιάζοντας τη μοίρα που μας περιμένει όλους και θεωρώντας την σαν κάτι πιο ενάρετο από μία πάθηση που μπορεί να περάσει με το νερό της πηγής, το πρόγραμμα «Υπερήφανοι ηλικιωμένοι» είναι ένα εκτεταμένο σκίρτημα μέσα από την τέχνη στο Μουσείο Μπελβεντέρε και μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που πραγματοποιούνται στη Βιέννη.

Οι αυτοπροσωπογραφίες της Κάτε Κόλβιτς, του φωτογράφου Τζον Κόπλανς και της ζωγράφου Μαρία Λάσνιγκ ακολουθούνται από βίντεο και φωτογραφίες που εξερευνούν την κοινωνική πλευρά της γήρανσης, από σύγχρονες προσωπικότητες όπως ο Μάρτιν Παρ, ο Χανς Οπ ντε Μπέεκ και η Φιόνα Ταν. Η έκθεση είναι ευρύχωρη και καλοσυνάτη, αν και σε μια χώρα που γερνά όπως η Αυστρία η «Υπερηφάνεια των ηλικιωμένων» έχει ιδιαίτερη δημογραφική αξία.

Οι αρετές της «Υπερηφάνειας των ηλικιωμένων» βρίσκονται στα ίδια τα έργα της έκθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!