Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Νetflix στην Κίνα διά των Κινέζων της διασποράς
[Η Καθημερινή]: Η Νetflix στην Κίνα διά των Κινέζων της διασποράς

[Η Καθημερινή]: Η Νetflix στην Κίνα διά των Κινέζων της διασποράς

Μία ακόμη τηλεοπτική σειρά στην κινεζική γλώσσα θα μπορούν να απολαύσουν από τις 15 Μαΐου οι συνδρομητές της Netflix σε 190 χώρες. Η Netflix, εφόσον δεν έχει αποκτήσει δικαιώματα μετάδοσης στην Κίνα, προσπαθεί να προσελκύσει ως πελάτες τα 60 εκατομμύρια Κινέζους της διασποράς, μεταδίδοντας τηλεοπτικά προγράμματα στην κινεζική.

Δεδομένου ότι η Netflix αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Κίνα, προχωρεί σε συνεργασίες με τοπικές εταιρείες, ώστε να λάβει τα δικαιώματα για τη μετάδοση των κινεζικών ταινιών και σειρών εκτός της χώρας.

Προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής της κινεζικής σειράς «I Hear You» εκτός Κίνας, η Netflix συνεργάστηκε με την εταιρεία Youku, κινεζική υπηρεσία μετάδοσης περιεχομένου και θυγατρική του τεχνολογικού γίγαντα Alibaba. Η τελευταία επιδιώκει να καταστεί διαμεσολαβητής όσων αμερικανικών επιχειρήσεων προσπαθούν να επεκταθούν στην Κίνα. Η Youku και η Netflix, εταιρείες με τεράστια απήχηση στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο αντιστοίχως, είχαν συνεργαστεί ξανά στα τέλη του 2017, όταν η πρώτη παραχώρησε στη Netflix το δικαίωμα μετάδοσης του αστυνομικού θρίλερ «Day and Night» εκτός Κίνας. Επιπλέον, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε μέσω της Netflix η κινεζική ταινία δράσης «Wandering Earth».

Αλλά και αντίστροφα, η Netflix δεν έχει καταφέρει να προβάλει το δικό της πρωτότυπο περιεχόμενο στην Κίνα χωρίς να συνεργαστεί με κινεζική επιχείρηση, καθώς απαιτείται άδεια από την κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ριντ Χέιστινγκς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!