Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού
[Η Καθημερινή]: Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού

[Η Καθημερινή]: Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού

Μετά την πάροδο πέντε ετών με πτώση εσόδων, συσσώρευση μηχανολογικού εξοπλισμού και ανενεργών εργοστασίων, η απόφαση της Κίνας να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή του Δρόμου του Μεταξιού τροφοδοτεί την ανάκαμψη της εγχώριας βαριάς βιομηχανίας, σύμφωνα με στελέχη εταιρειών που συγκεντρώθηκαν στη Σαγκάη αυτήν την εβδομάδα. Οι κατασκευαστές μηχανολογικού εξοπλισμού υπέστησαν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις μετά το 2011, όσο υποχωρούσαν οι τιμές των εμπορευμάτων. Τότε οι βιομηχανικές πωλήσεις στην Κίνα είχαν εκτοξευθεί στα 35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Off-Highway Research.

Φέτος υπολογίζονται στα 9 δισ. δολάρια, αντανακλώντας το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα, στελέχη εταιρειών μηχανολογικού εξοπλισμού δήλωσαν ότι αναγνώρισαν κάποιες θετικές ενδείξεις κατά το γ΄ τρίμηνο του 2016. Με τα νέα δεδομένα θεωρούν ότι θα υπάρξει ανάπτυξη μέσα στο επόμενο έτος για πρώτη φορά από το 2011, καθώς υφίστανται φθορές τα υπάρχοντα αποθέματα μηχανολογικού εξοπλισμού. Η συνολική ζήτηση εκσκαφέων αυξήθηκε 50% στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις εξοπλισμού για την κατασκευή οδικών δικτύων εμφάνισαν άνοδο μετά τη συνεχή πτώση εδώ και πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Off-Highway.

«Αναγνωρίζουμε σημάδια αλλαγής κλίματος σε πιο θετική κατεύθυνση», σχολιάζει ο Ντέιβιντ Μπίτενμποροου, αντιπρόεδρος της Guangxi LiuGong Machinery, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Κίνα. «Αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα στην κατασκευή σιδηροδρόμων, δρόμων και ακινήτων», προσθέτει ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!