Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέο μνημόνιο εάν δεν βγει η χώρα στις αγορές «βλέπουν» αναλυτές
[Η Καθημερινή]: Νέο μνημόνιο εάν δεν βγει η χώρα στις αγορές «βλέπουν» αναλυτές

[Η Καθημερινή]: Νέο μνημόνιο εάν δεν βγει η χώρα στις αγορές «βλέπουν» αναλυτές

Αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές και να μη χρειαστεί νέο μνημόνιο εκφράζουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

O αναλυτής του Ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Νταρβάς, μιλώντας στον «Αθήνα 984», υποστήριξε –όπως είχε δηλώσει και προχθές στην «Κ» της Κυριακής– ότι ίσως χρειαστεί ένα τέταρτο πρόγραμμα. «Οι εταίροι της χώρας θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», είπε.

«Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια, θα περίμενα κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα».

Η Societe Generale θεωρεί σε ανάλυσή της ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι δύσκολη, καθώς το χρέος δεν δείχνει βιώσιμο.

Η τράπεζα εκτιμά ότι το πρόγραμμα μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί ομαλά και ότι μετά την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με δικούς της πόρους, με βάση το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, έως το τέλος του προγράμματος.

Οταν λήξει το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, υπάρχουν δύο λύσεις, σύμφωνα με την τράπεζα. Η πρώτη είναι να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και η δεύτερη είναι ένα νέο πρόγραμμα. Οι πιθανότητες της πρώτης λύσης είναι περιορισμένες, καθώς η αγορά θα περιμένει εξειδίκευση των μέτρων, σημειώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!