Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέο επεισόδιο με προσφυγή του Δημοσίου στη διαιτησία στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»
[Η Καθημερινή]: Νέο επεισόδιο με προσφυγή του Δημοσίου στη διαιτησία στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»

[Η Καθημερινή]: Νέο επεισόδιο με προσφυγή του Δημοσίου στη διαιτησία στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»

Δεν έχει τέλος ο χαρτοπόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της «Ελληνικός Χρυσός» σε μια διαδικασία που ανεξαρτήτως δικαίου και αδίκου δεν βοηθάει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για τη χώρα. Το νέο επεισόδιο του σίριαλ που ξεκίνησε το 2015 σχετίζεται με τη διαφαινόμενη πρόθεση και προετοιμασία του Δημοσίου να προσφύγει στη διαιτησία, όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ανάθεση στο δικηγορικό γραφείο «Δρυλλεράκης και Συνεργάτες» της εκπροσώπησης της ελληνικής πολιτείας στο αρμόδιο διαιτητικό δικαστήριο.
Η προσφυγή στη διαιτησία, η οποία όπως προκύπτει δεν έχει ακόμη γίνει, θα αφορά την εξέταση της τήρησης από την «Ελληνικός Χρυσός» των υποχρεώσεων που προβλέπει η σύμβασή της με το ελληνικό Δημόσιο που κυρώθηκε με το άρθρο 52 του ν. 3220/2004. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της τρέχουσας αντιπαράθεσης βρίσκεται η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εξορυκτική μέθοδο της ακαριαίας τήξης (Flash Smelting) που έχει υιοθετήσει η «Ελληνικός Χρυσός». Η εταιρεία μετά περίπου πέντε χρόνια θα πρέπει να έχει κατασκευάσει τη σχετική μονάδα μεταλλουργίας στην περιοχή Μαντέμ Λάκκος, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Μονάδα κρίσιμη και για τη λειτουργία των ορυχείων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει υποστηρίξει όμως ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις πειραματικές δοκιμές της μεθόδου Flash Smelting στην Ελλάδα και όχι σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Φινλανδία όπως έκανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!