Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Νέοι διοικητές στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ
[Η Καθημερινή]: Νέοι διοικητές στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ

[Η Καθημερινή]: Νέοι διοικητές στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα και χωρίς να απαιτείται η μετάβασή του στον ΕΦΚΑ, και ταυτόχρονα η καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης, περιγράφηκαν ως κεντρικοί στόχοι του ΕΦΚΑ από τον Λάμπρο Σέμπο, τον διορισμό του οποίου έκρινε θετικά η πλειοψηφία της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής για τη θέση του διοικητή του Φορέα.
«Κεντρικός στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος με όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε ο ΕΦΚΑ να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με σύγχρονο, αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο και με τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Προτεραιότητα πρέπει, επίσης, να δοθεί στη δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης, με αλλαγή νοοτροπίας και στους πολίτες και στον κόσμο της εργασίας, που πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να αποφεύγει την υποχρέωσή του για την ασφάλιση, διότι είναι υποχρέωση εθνική για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Σέμπος.
H Eπιτροπή Ακροάσεων της Βουλής έκρινε, κατά πλειοψηφία, θετικά και την πρόταση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον διορισμό του Νίκου Μπρίκη στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Προηγουμένως, ο κ. Μπρίκης έθεσε ως στόχο να κλείσουν έως τα Χριστούγεννα οι εκκρεμότητες με τα εφάπαξ και ως τις αρχές του επόμενου έτους οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!