Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα τεχνολογία για τη βιομηχανία LNG
[Η Καθημερινή]: Νέα τεχνολογία για τη βιομηχανία LNG

[Η Καθημερινή]: Νέα τεχνολογία για τη βιομηχανία LNG

Μια νέα τεχνολογία βρίσκεται στη διάθεση της βιομηχανίας υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG), φιλοδοξεί να περιορίσει τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του κλάδου για το περιβάλλον, αλλά και να αποδειχθεί ανταγωνιστική από οικονομικής απόψεως. Πρόκειται για τις πλωτές πλατφόρμες που συνδυάζουν τις εγκαταστάσεις και υποδομές για την άντληση, υγροποίηση και μεταφορά φυσικού αερίου, τις FLNG.

Σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρεται στην πλατφόρμα Prelude, που έχει μήκος 488 μέτρα, έχει κοστίσει 14 δισ. δολάρια και είναι η μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή που έχει υπάρξει ποτέ. Ανήκει στη Royal Dutch Shell και, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι αφενός η ναυαρχίδα της βιομηχανίας που παράγει τις πλατφόρμες FLNG και αφετέρου μέρος της στρατηγικής που εκπονεί ο ενεργειακός κολοσσός Royal Dutch Shell για να διατηρήσει τη θέση του ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία του κλάδου.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, η εν λόγω πλωτή πλατφόρμα έφθασε τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία μετά την κατασκευή της από τη Samsung Heavy Industries της Νότιας Κορέας. Εχει τη δυνατότητα να υγροποιεί φυσικό αέριο χωρίς τη βοήθεια χερσαίων εγκαταστάσεων υγροποίησης, αφού το αντλήσει από απόμακρες περιοχές. Αντλεί φυσικό αέριο από τις ακτές της θάλασσας και εν συνεχεία το υγροποιεί για να είναι έτοιμο για τη μεταφορά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!