Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.
[Η Καθημερινή]: Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

[Η Καθημερινή]: Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

Νέα μετωπική επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» το κεφάλαιο της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, ασκεί δριμύτατη κριτική στις Βρυξέλλες.

«Με την γεωγραφική θέση που κατέχει η Τουρκία είναι κομμάτι διάφορων συνεταιρισμών. Η Ε.Ε. δεν κατανοεί με ξεκάθαρο τρόπο αυτή την πραγματικότητα. Για αυτό τον λόγο επιμένει για στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (της Τουρκίας)», τονίζει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος προσθέτει τα εξής: «Η Ε.Ε. έχει θέσει σε στάση αναμονής την Τουρκία για 53 χρόνια. Ασκήσατε σε διάφορες χώρες τέτοιου είδους πιέσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αποτελειώσατε αυτές τις χώρες; Δεν μπορείτε να αποτελειώσετε την Τουρκία».

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει την τοποθέτηση του με τα εξής λόγια: «Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, τους φίλους μας και τους πόρους μας. (Εφόσον χρειαστεί) θα εργαστούμε διπλάσια ή τριπλάσια. Δεν θα υποκύψουμε (στις πιέσεις) σε καμία περίπτωση. Να μας συγχωρέσουν. Η Τουρκία δεν είναι από εκείνες τις χώρες (που υποκύπτουν στις πιέσεις)».

Ο κ. Ερντογάν ασκεί κριτική στην Ε.Ε. στο ζήτημα του μεταναστευτικού: «Δεν καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες 100,200 ή 300 μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!