Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα πτώση στο Χ.Α. λόγω διεθνών πιέσεων
[Η Καθημερινή]: Νέα πτώση στο Χ.Α. λόγω διεθνών πιέσεων

[Η Καθημερινή]: Νέα πτώση στο Χ.Α. λόγω διεθνών πιέσεων

Νέα εκτόξευση του τζίρου σημειώθηκε στο ελληνικό Χρηματιστήριο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ωστόσο και πάλι δεν αφορά κάποια δυναμική επιστροφή των επενδυτών αλλά στα νέα πακέτα που έγιναν στη μετοχή του ΟΤΕ. Κατά τα άλλα, οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο και ειδικά στην Εθνική Τράπεζα (-3,28%) δεν άφησαν τον Γενικό Δείκτη να «ξεφύγει» από την «απραξία» των 750-755 μονάδων, με τον «καθαρό» τζίρο πλην των πακέτων να κυμαίνεται στα γνωστά απαξιωτικά επίπεδα και τους αγοραστές να συνεχίζουν τις διακοπές τους. Ενας ΟΤΕ δεν φέρνει την άνοιξη στο Χ.Α., σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι εγχώριοι αναλυτές, περιγράφοντας τη χθεσινή συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,45%, στις 754,65 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,57%, στις 1.998,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,94%, στις 815,11 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 57,02 εκατ. ευρώ, με τα 43,7 εκατ., ωστόσο, να αφορούν στη μετοχή του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές τα πακέτα που αλλάζουν χέρια τις δύο τελευταίες μέρες στο ταμπλό, αφορούν τόσο τους ήδη υπάρχοντες μετόχους αλλά και νέους.

Οι συναλλακτικές προϋποθέσεις αλλά και οι αβεβαιότητες του διεθνούς περιβάλλοντος δεν αναμένεται να βοηθήσουν την ελληνική αγορά, σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή. Οπως σχολιάζουν οι αναλυτές, οι αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές που έχει προκαλέσει η κρίση που περνάει η Τουρκία με το νόμισμά της το οποίο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η επιστροφή των ανησυχιών σχετικά με την Ιταλία και οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις δημιουργούν ασταθές διεθνές κλίμα που δεν βοηθάει το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο, ελλείψει εγχώριων καταλυτών, επηρεάζεται έντονα από το κλίμα στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!