Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από Εθνική και Eurobank
[Η Καθημερινή]: Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από Εθνική και Eurobank

[Η Καθημερινή]: Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από Εθνική και Eurobank

Περαιτέρω μείωση προσωπικού με δύο νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου δρομολογούν Εθνική Τράπεζα και Eurobank, στοχεύοντας στην αποχώρηση έως 1.000 και 600 υπαλλήλων, αντίστοιχα, μέσα στο 2019. Ηδη η Εθνική Τράπεζα δημοσιοποίησε το πακέτο παροχών για τη νέα εθελουσία που θα «τρέξει» από την προσεχή Δευτέρα και για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Οι αποχωρήσεις αυτές θα προστεθούν στις 780 που θα γίνουν εντός του 2019, στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού που ολοκλήρωσε στα τέλη Μαρτίου η Εθνική Τράπεζα. Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι συνολικού κόστους 100 εκατ. ευρώ και το ανώτατο όριο αποζημίωσης είναι οριακά χαμηλότερο από το προηγούμενο, δηλαδή έως 170.000 ευρώ από 180.000 ευρώ.

Στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο, από τις 10.606 άτομα στο τέλος του 2018, να περιοριστεί στις 7.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2021 και θα επιτευχθεί μέσα και από την αποεπένδυση σε μια σειρά θυγατρικές, όπως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η μεταβίβαση της Banca Romaneanska, του δικτύου των καταστημάτων στην Αίγυπτο και της θυγατρικής στην Κύπρο.

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας αφορά υπαλλήλους που απασχολούνται στην τράπεζα βάσει σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και απασχολουμένους με σύμβαση έμμισθης εντολής δικηγόρου, υπό τον όρο ότι έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους και 3ετή υπηρεσία στην τράπεζα. Τα υψηλότερα μπόνους δίνονται στους υπαλλήλους που έχουν κλείσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!