Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα πλάνα τραπεζών για μεγαλύτερη μείωση των κόκκινων δανείων
[Η Καθημερινή]: Νέα πλάνα τραπεζών για μεγαλύτερη μείωση των κόκκινων δανείων

[Η Καθημερινή]: Νέα πλάνα τραπεζών για μεγαλύτερη μείωση των κόκκινων δανείων

Σε επιθετικότερη μείωση των κόκκινων δανείων θα προχωρήσουν οι τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αναθεωρημένα πλάνα που θα υποβάλουν οι τράπεζες στις εποπτικές αρχές το φθινόπωρο θα περιλαμβάνουν στόχους μεγαλύτερης μείωσης κατά 10%-15% ή περίπου 10 δισ. ευρώ σε σχέση με την τρέχουσα στοχοθεσία.

Το τρέχον πλάνο μείωσης των προβληματικών δανείων προβλέπει μέχρι το τέλος του 2019 τα μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα (περιλαμβάνουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης) να περιοριστούν στα 64,6 δισ. ευρώ από 92,4 δισ. ευρώ σήμερα (Μάρτιος 2018), ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών) θα πρέπει να μειωθούν στα 38,6 δισ. ευρώ από 63,9 δισ. ευρώ σήμερα. Τα αναθεωρημένα σχέδια μείωσης θα προβλέπουν ότι το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων, στο τέλος του 2019, θα είναι αισθητά χαμηλότερα των 60 δισ. ευρώ και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χαμηλότερα των 35 δισ. ευρώ.

Η αλλαγή της στοχοθεσίας, με την υιοθέτηση πιο φιλόδοξων στόχων μείωσης, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται και σκοπό έχει την ταχύτερη εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών. Η αναθεώρηση γίνεται με την ενεργό ενθάρρυνση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) ενώ και οι διοικήσεις των τραπεζών αναγνωρίζουν ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και η επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορούν να επιτευχθούν με τέτοιο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!