Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
[Η Καθημερινή]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

[Η Καθημερινή]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

«Μια καινούργια γενιά ανθρώπων που θα μπορέσει να υποστηρίξει τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή, πρόκειται να στελεχώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣ που αλλάζει ριζικά μετά τη λήξη της θητείας των μελών του στις 20 Νοεμβρίου 2018», σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, το νέο Δ.Σ. της ΕΛΣ διαμορφώνεται ως εξής: πρόεδρος ο δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης, αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μέλη: ο αρχιμουσικός και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, η Ελένη Σκάρκου ex officio ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο μουσικολόγος κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης ο οποίος παραμένει ως ex officio εκπρόσωπος του Σωματείου Μουσικών της ΕΛΣ.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ «το νέο Δ.Σ. θα κληθεί να συνεργαστεί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργο Κουμεντάκη, στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή κατά την οποία σκοπεύει να αναπτύξει διεθνή παρουσία και ένα κοινωνικό-εκπαιδευτικό έργο. ‘Αξονές της: η διεύρυνση του ρεπερτορίου της όπερας, οι συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας, η αιχμηρή ανάγνωση των κλασικών έργων, η διασύνδεση της λυρικής τέχνης με τα εικαστικά, και το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Βιογραφικά των νέων μελών του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Βασίλης Καραμητσάνης, Δικηγόρος

Γεννήθηκε το 1976.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!