Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα μελέτη υπέρ ιατρικής κάνναβης
[Η Καθημερινή]: Νέα μελέτη υπέρ ιατρικής κάνναβης

[Η Καθημερινή]: Νέα μελέτη υπέρ ιατρικής κάνναβης

Η ιατρική κάνναβη (μαριχουάνα) μπορεί αποδεδειγμένα να έχει θεραπευτική δράση σε τρεις κατηγορίες ασθενών: σε όσους υποβάλλονται σε αντικαρκινική χημειοθεραπεία, σε όσους έχουν χρόνιους πόνους και σε όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Οσον αφορά τα υπόλοιπα νοσήματα, δεν έχουν συγκεντρωθεί επαρκή στοιχεία μέχρι στιγμής, τα οποία να μπορούν να δικαιολογήσουν τη χορήγηση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μεγάλη επιστημονική μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι ερευνητές της 16μελούς επιτροπής γιατρών και άλλων ειδικών των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής, με επικεφαλής την παιδίατρο Μαρί Μακόρμακ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν και αξιολόγησαν πάνω από 10.000 δημοσιευμένες έρευνες και άλλες αναφορές σχετικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης.
Ετσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, εκτός από τις τρεις προαναφερόμενες κατηγορίες ασθενών, για τις οποίες υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ευεργετική δράση της κάνναβης, σε όλες τις άλλες ασθένειες η εικόνα παραμένει «γκρίζα» και γεμάτη αβεβαιότητες. Η ίδια ασάφεια περιβάλλει και τους διαφόρους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την ιατρική κάνναβη.
«Η έλλειψη αποδείξεων γύρω από τους κινδύνους της κάνναβης στην υγεία έχει ενισχύσει την ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως οι έφηβοι και οι έγκυοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!