Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Και νέα εισβολή στο υπ. Παιδείας
[Η Καθημερινή]: Και νέα εισβολή στο υπ. Παιδείας

[Η Καθημερινή]: Και νέα εισβολή στο υπ. Παιδείας

Σκηνές αθλιότητας με τον υπουργό απόντα να αποτρέψει αυτό που ο ίδιος πολίτικα εξέθρεψε, εκτυλίχθηκαν χθες, για δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες, στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Μαθητές και φοιτητές παραβίασαν τα κατεβασμένα ρολά στις πύλες του υπουργείου και έφτασαν στον τρίτο όροφο, στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου. Ο ίδιος, βέβαια, απουσίαζε προγραμματισμένα στη Βουλή. Φαίνεται, μάλιστα, ότι τα ρολά ασφαλείας που μπήκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου προκαλούν μεγαλύτερα… πάθη, ένταση και φθορές, παρά προστατεύουν το υπουργείο. Μεταξύ άλλων, υπάρχει και η οξύτατη αντίδραση των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου για την τοποθέτησή τους. Το ερώτημα είναι γιατί η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τυχόν διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών. Εως τώρα την τελευταία τριετία, ούτε ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς ούτε ο κ. Νίκος Φίλης, που πέρασαν από την υπουργική θέση του Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υιοθετήσει ανάλογη τακτική.

Ειδικότερα, για χθες στη 1 μ.μ. είχε προγραμματιστεί συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Ωστόσο, τα ρολά του υπουργείου κατέβηκαν νωρίτερα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, που έστειλε έγγραφο στην Πυροσβεστική επισημαίνοντας τους κινδύνους για τους υπαλλήλους.

Το έγγραφο

Από την άλλη βέβαια, ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός έδωσε την έγκριση οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν στις 11.30 π.μ. Συγκεκριμένα, το έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού του υπουργείου Παιδείας έλεγε ότι «την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης (στις 11.30) στους υπαλλήλους των γενικών γραμματειών του ΥΠΠΕΘ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!