Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Νέα εποχή» για την Κίνα
[Η Καθημερινή]: «Νέα εποχή» για την Κίνα

[Η Καθημερινή]: «Νέα εποχή» για την Κίνα

Το όραμά του για μια «σύγχρονη, σοσιαλιστική χώρα», η οποία θα αναλάβει «κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή» σκιαγράφησε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με την εισήγησή του στο 19ο τακτικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αν και από την εισήγησή του απουσίαζε κάθε αναφορά σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ο Κινέζος ηγέτης επέμεινε ότι η χώρα του εισέρχεται σε μια «νέα εποχή» – όρο που χρησιμοποίησε 36 φορές στις τρεισήμισι, περίπου, ώρες της ομιλίας του. Ανάμεσα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αναδυόμενη δύναμη, ο Σι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στη μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων, στη διαχείριση της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας πολλών βιομηχανιών και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι πήραν τις θέσεις τους στη μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου. Ανάμεσά τους βρίσκονταν εκπρόσωποι των διαφόρων εθνοτήτων με τις παραδοσιακές στολές τους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ολυμπιονίκες και ένας αστροναύτης, που έδιναν έναν φολκλορικό χαρακτήρα στην πανηγυρική εναρκτήρια εκδήλωση.

Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ζιανγκ Ζεμίν, ο οποίος, στα 91 του χρόνια, εξακολουθεί να διατηρεί επιρροή σε μερίδα των κομματικών στελεχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!