Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Νέα εγγυητική από Lamda με ισχύ έως τις 14 Μαρτίου για το έργο του Ελληνικού
[Η Καθημερινή]: Νέα εγγυητική από Lamda με ισχύ έως τις 14 Μαρτίου για το έργο του Ελληνικού

[Η Καθημερινή]: Νέα εγγυητική από Lamda με ισχύ έως τις 14 Μαρτίου για το έργο του Ελληνικού

Εκ νέου ανανέωσε την εγγυητική καλής εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης του Ελληνικού ο όμιλος Λάτση. Ειδικότερα, η Lamda Development και η Hellinikon Global Ι S.A., αμφότεροι αντισυμβαλλόμενοι του ΤΑΙΠΕΔ στην πολυετή προσπάθεια ανάπλασης του Ελληνικού, ανανέωσαν χθες την εγγυητική καλής εκτέλεσης του έργου, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η νέα ανανεωμένη εγγυητική ισχύει για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι 14 Μαρτίου 2017.
Οι δύο εταιρείες ανανέωσαν τη συγκεκριμένη εγγυητική επιστολή δεύτερη συνεχή φορά. Η πρώτη φορά ήταν στις 14 Νοεμβρίου 2016, όταν έληξε η αρχική εγγυητική καλής εκτέλεσης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες κατά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή στις 14 Νοεμβρίου 2014. Η αρχική εγγυητική είχε διάρκεια δύο έτη, δηλαδή ένα επαρκές διάστημα, προκειμένου να πληρωθούν οι προαιρέσεις για την ολοκλήρωση της σύμβασης. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο προτιμητέος επενδυτής μπορεί πλέον ν’ αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς καμία επίπτωση, δηλαδή χωρίς κατάπτωση εγγυητικής επιστολής. Ο όμιλος Λάτση όμως και η Ηellinikon Global παραμένουν «ζεστοί» για το έργο. Και όπως φαίνεται, απ’ εδώ και στο εξής θα ανανεώνουν κάθε δίμηνο την ίδια εγγυητική επιστολή, μέχρι το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ να εκπληρώσουν τις αιρέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!