Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Νέα διάσκεψη του ΣτΕ την Τρίτη για τις τηλεοπτικές άδειες
[Η Καθημερινή]: Νέα διάσκεψη του ΣτΕ την Τρίτη για τις τηλεοπτικές άδειες

[Η Καθημερινή]: Νέα διάσκεψη του ΣτΕ την Τρίτη για τις τηλεοπτικές άδειες

Τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το απόγευμα, προκειμένου οι ανώτατοι δικαστικοί να αποφανθούν για το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης με βάση το οποίο έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι ανώτατοι δικαστικοί, συνολικά 31 μαζί με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου, αν τελικώς, συγκληθεί αύριο το απόγευμα η διάσκεψη θα κληθούν να ψηφίσουν για το κρίσιμο θέμα που τους απασχόλησε στις δύο προηγούμενες διασκέψεις, που σχετίζονται με το αν οι προσφυγές των καναλιών πρέπει να γίνουν δεκτές και το δικαστήριο να προχωρήσει στην ουςία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου Παππά.

Αν οι προσφυγές απορριφθούν, όπως προτείνει και ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, τότε η υπόθεση θα κλείσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα κρίνει τα μείζονα θέματα συνταγματικών παραβάσεων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν δικαστικά προσφύγει.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το ανώτατο δικαστήριο, έχει και δεύτερη ευκαιρία, να κρίνει τα περί συνταγματικότητας η μη του επίμαχου νόμου, τον προσεχή Ιανουάριο, όταν έχουν προσδιοριστεί προς εκδίκαση άλλες προσφυγές των καναλιών με διαφορετική νομική βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!