Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ναμπίλ Σάαθ: Οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή έθρεψαν το ISIS
[Η Καθημερινή]: Ναμπίλ Σάαθ: Οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή έθρεψαν το ISIS

[Η Καθημερινή]: Ναμπίλ Σάαθ: Οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή έθρεψαν το ISIS

«Μπορεί το Παλαιστινιακό να έχει περάσει αυτή την εποχή σε δεύτερο πλάνο, καθώς οι προβολείς στρέφονται στις κρίσεις της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης και της Υεμένης, αλλά αποτελεί το κομβικό ζήτημα της Μέσης Ανατολής. Η κυβέρνηση Νετανιάχου εκμεταλλεύεται τη συγκυρία, εφαρμόζοντας μια εποικιστική πολιτική που δεν έχει προηγούμενο εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, το Ισραήλ κατέχει το 62% της Δυτικής Οχθης, έχει μετατρέψει τη Γάζα σε ανοιχτή φυλακή, κλέβει το νερό και το φυσικό μας αέριο». Με αυτά τα λόγια συμπυκνώνει την αγωνία του για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ο Ναμπίλ Σάαθ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ και επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής. Τον συναντήσαμε στην Αθήνα, την οποία επισκέφθηκε για να εκπροσωπήσει την οργάνωση που ίδρυσε ο Γιάσερ Αραφάτ στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε πείσμα των αντιξοοτήτων, το ιστορικό στέλεχος της παλαιστινιακής ηγεσίας επιμένει στον δρόμο της μη βίαιης αντίστασης, θεωρώντας ότι η στρατιωτικοποίηση του αγώνα των ομοεθνών του ευνοεί μόνο τους αντιπάλους τους. Χαρακτηρίζει τη λεγόμενη «Ιντιφάντα των μαχαιριών», τις ατομικές πράξεις βίας Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως αυθόρμητες ενέργειες που τρέφονται από την οργή και την απελπισία, χωρίς να καθοδηγούνται πολιτικά από καμία οργάνωση και τονίζει:
«Εχουμε επιλέξει τη μη βίαιη αντίσταση, γιατί η ένοπλη σύγκρουση ευνοεί το Ισραήλ, που καταστρέφει τις υποδομές μας και εντείνει την κατοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!