Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Η Ν.Δ., οι υπερβάσεις και οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
[Η Καθημερινή]: Η Ν.Δ., οι υπερβάσεις  και οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

[Η Καθημερινή]: Η Ν.Δ., οι υπερβάσεις και οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Υπερβάσεις γίνονται όταν το απαιτεί η συγκυρία. Θα μπορούσε να διαβαστεί και αντίστροφα η συγκεκριμένη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο. Ο ίδιος έκανε την υπέρβαση χαιρετίζοντάς το και διαμηνύοντας ότι παρά τις διαφορές, είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τα δύο κόμματα. Η εμφάνισή του, η οποία ζυγίστηκε καλά, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μετρίασε την «άβυσσο» που η Φώφη Γεννηματά επιμένει ότι τη χωρίζει από τη Ν.Δ. Βέβαια, άλλο η άβυσσος και άλλο η ανάγκη. Η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν έχει μεγάλη σημασία τι λέγεται πριν, αλλά μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες…

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα σκληρής πόλωσης και διπολισμού που ενδέχεται να συνθλίψουν τα μικρά κόμματα και τον μεσαίο χώρο. Αυτό δεν βολεύει κατ’ ανάγκην τον πρόεδρο της Ν.Δ. που επιδιώκει την ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία και επιμένει ότι μετεκλογικά θα αναζητήσει συναινέσεις. Βέβαια, αν η Ν.Δ. πετύχει αυτοδυναμία –όρος απαγορευμένος στον τρίτο όροφο της Πειραιώς για ευνόητους λόγους– εκ των πραγμάτων δεν θα έχει ανάγκη τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Εξάλλου, όπως το όλον ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει θετικά μια συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι και η όλη Ν.Δ. δεν είναι ακριβώς ενθουσιώδης για μια νέα συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Η αμφιθυμία αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Κεντροαριστερά και κυρίως αν δεν απαντηθεί από τις διαδικασίες που έχουν τεθεί σε εξέλιξη το ερώτημα «συνεργασία με ποιο ΠΑΣΟΚ;» ή «με ποια ΔΗΣΥ;».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!