Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ν.Δ.:«Η καθυστέρηση μπορεί να φέρει και νέα μέτρα»
[Η Καθημερινή]: Ν.Δ.:«Η καθυστέρηση μπορεί να φέρει και νέα μέτρα»

[Η Καθημερινή]: Ν.Δ.:«Η καθυστέρηση μπορεί να φέρει και νέα μέτρα»

Σήμα κινδύνου για τη χώρα, με αφορμή την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανησυχία δεν είναι ανεξάρτητη από τις συνέπειες που θα έχουν οι καθυστερήσεις σε μία ακόμη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης σε νέα μέτρα, τα οποία θα πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. την εξέφρασε και δημοσίως από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ενώ με αφορμή το «ναυάγιο» του ΔΕΣΦΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διώχνει επενδυτές και εδραιώνει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται σε τροχιά αβεβαιότητας.

Κι αυτό διότι έχει αποδειχθεί ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση καθυστερεί, το αποτέλεσμα είναι νέα επώδυνα μέτρα. Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι οι καθυστερήσεις στην πρώτη αξιολόγηση έφεραν πρόσθετα φορολογικά μέτρα, τον δημοσιονομικό «κόφτη» και το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Δεν παρέλειψε ακόμη να θυμίσει ότι σήμερα «θα είχαμε ξεκολλήσει από το τέλμα της κρίσης», αν δεν είχαν προηγηθεί δύο χρόνια με πισωγυρίσματα και «τραγικές» επιλογές.

«Κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και θα καθυστερήσει κι άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι τόσο γι’ αυτήν την υπόθεση, όσο και για την ελάφρυνση του χρέους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει εμφανιστεί με «εθνική γραμμή».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!