Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μπουτάρης: «Φυτεύουμε αμπέλια για τα παιδιά μας»
[Η Καθημερινή]: Μπουτάρης: «Φυτεύουμε αμπέλια για τα παιδιά μας»

[Η Καθημερινή]: Μπουτάρης: «Φυτεύουμε αμπέλια για τα παιδιά μας»

«Συγκινήθηκα, βρε παιδιά». Στη φωνή του υπήρχε μια ελαφριά έκπληξη, σαν να ντρεπόταν λίγο. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα, να καθαρίσει τη φωνή του ξεροκαταπίνοντας, πριν συμπληρώσει: «Σας ευχαριστώ πολύ».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά πάντα οινοποιός, Γιάννης Μπουτάρης ανέβηκε στο βήμα να ευχαριστήσει για την τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε για τον αρχιμάστορα του ελληνικού κρασιού η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Οινοτουρισμού στη Σαντορίνη (IMIC 2016).
Ο άνθρωπος που το 1985 οινοποίησε το πρώτο του σαντορινιό κρασί στην κάναβα Νομικού κατέφυγε γρήγορα στο χιούμορ για να ξεπεράσει την αμηχανία. «Μη νομίζετε ότι εγώ είχα ξετρελαθεί και τόσο με τη Σαντορίνη. Εγώ είμαι βουνίσιος. Ομως άρεσε πολύ στη γυναίκα μου και τι να κάνω, το αποφάσισα».
Ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, Γιάννης Βογιατζής, ανέλαβε να παρουσιάσει την επίδραση του Γιάννη Μπουτάρη στην ανάπτυξη του οίνου στη Σαντορίνη, και όχι μόνο, μέσα από τα δικά του μάτια με κάποια αμηχανία, αφού ως άπειρος οινολόγος μόλις επέστρεψε από τις σπουδές του το 1984 έπιασε δουλειά στην εταιρεία Μπουτάρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!