Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Αν ο Μπουκόφσκι ήξερε να ζωγραφίζει
[Η Καθημερινή]: Αν ο Μπουκόφσκι ήξερε να ζωγραφίζει

[Η Καθημερινή]: Αν ο Μπουκόφσκι ήξερε να ζωγραφίζει

«Δίχως γυναίκα/ δίχως φαΐ/ δίχως ελπίδα», το τρίπτυχο της δυστυχίας όπως περιγράφεται σε ποίημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι, που, μολονότι πάντοτε θρηνούσε τη νεότητα που τον εγκατέλειψε νωρίτερα από όσο επιθυμούσε, δεν έχασε ποτέ το νεανικό αναγνωστικό κοινό του. Δεν είναι όμως μόνον οι εξεγερμένοι έφηβοι που ταυτίζονται με την οργή αλλά και τον αισθησιασμό του εμβληματικού συγγραφέα. Η ομαδική εικαστική έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Φρυσίρα μόλις πριν από λίγες ημέρες δανείζεται τον τίτλο της από μια ποιητική συλλογή του Μπουκόφκσι: «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση». Και ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα του ποιητή: περιλαμβάνει 92 έργα αφιερωμένα στο γυναικείο σώμα και στον ερωτισμό του γυμνού κορμιού.

«Φανατικός αναγνώστης και θαυμαστής του Τσαρλς Μπουκόφσκι, διαβάζοντας την ποιητική συλλογή του με τίτλο “Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση” (Love is a dog from hell), άρχισα να συνθέτω στο μυαλό μου το τρίτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα το γυμνό, η οποία ξεκίνησε το 2010, με τη “Γυμνή αλήθεια” και ακολούθησε “Το ψέμα της σάρκας” το 2013», λέει ο συλλέκτης Βλάσης Φρυσίρας.


«Supporting poetry», 2019, ελαιογραφία σε καμβά, της Χρύσας Βαλσαμάκη.

«Ζήτησα λοιπόν από 37 καλλιτέχνες, Ελληνες και Ευρωπαίους, να ζωγραφίσουν ένα ή περισσότερα έργα με θέμα το ερωτικό γυναικείο γυμνό και ανταποκρίθηκαν όλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!