Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μπλόκο στη μείωση του ΦΠΑ λόγω… καφέ
[Η Καθημερινή]: Μπλόκο στη μείωση του ΦΠΑ λόγω… καφέ

[Η Καθημερινή]: Μπλόκο στη μείωση του ΦΠΑ λόγω… καφέ

Με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στις τιμές καταναλωτή στην εστίαση προειδοποιούν οι επιχειρήσεις του κλάδου, εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφασή της να διατηρηθεί στο 24% ο συντελεστής ΦΠΑ που επιβαρύνει τον καφέ και τα λοιπά ροφήματα.

Μάλιστα, το επιχείρημα που προβάλλουν, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων αλυσίδων, είναι ότι αν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% που είναι σήμερα στο 13% αφορούσε όλα τα προϊόντα που διατίθενται, τότε θα αντισταθμίζονταν οι απώλειες που υπέστησαν από την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Οι επιχειρήσεις σεβάστηκαν την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, παρότι το κόστος λειτουργίας είναι δυσβάσταχτο λόγω των συνεχών φορολογικών επιβαρύνσεων, με ρίσκο σε κάποιες περιπτώσεις την ίδια τη βιωσιμότητά τους. Η συνολική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα ισορροπούσε την επιβάρυνση που υπέστησαν από τον κατώτατο μισθό και θα έδινε ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ θα δημιουργούσε νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη», τονίζουν με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καφές και τα ροφήματα αποτελούν το 55% του τζίρου στον κλάδο της εστίασης, κάτι που δεν είναι διόλου τυχαίο για τον διαχωρισμό που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τους συντελεστές ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχόμενη μείωση στο 13% του συντελεστή ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνεται ο καφές στην εστίαση, θα αύξανε το κόστος του πακέτου παροχών της κυβέρνησης κατά 80 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!