Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Μπλόκο» ΣτΕ στο διάταγμα Γαβρόγλου
[Η Καθημερινή]: «Μπλόκο» ΣτΕ στο διάταγμα Γαβρόγλου

[Η Καθημερινή]: «Μπλόκο» ΣτΕ στο διάταγμα Γαβρόγλου

«Κόκκινη κάρτα» στο προεδρικό διάταγμα Γαβρόγλου, ως προς τον εκκλησιασμό, τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών αλλά και τον εορτασμό της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, «βγάζει» το ΣτΕ με γνωμοδότησή του.

Το διάταγμα εισήχθη στο ΣτΕ (Ε΄ Τμήμα, πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος) για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση (υπ’ αριθμόν 140/2017) η διάταξη αναφορικά με το θέμα του εκκλησιασμού των μαθητών του δημοτικού (σ.σ. προβλέπει ότι η πραγματοποίησή του γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων) «είναι ατελής», «αόριστη» και «επιτρέπει τη χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού», αφού «δεν προσδιορίζονται οι ημέρες ή τα γεγονότα επ’ ευκαιρία των οποίων είναι ενδεδειγμένο να πραγματοποιείται εκκλησιασμός». Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι καταργείται ο εκκλησιασμός.

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας θέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας και για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συμμετοχή ή όχι των ετερόδοξων και αλλόθρησκων σε αυτόν. Ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών, που σύμφωνα με το διάταγμα θα διδάσκεται μία ώρα εβδομαδιαίως στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, όπως προέβλεπε και περυσινή απόφαση του υπουργού Παιδείας, οι σύμβουλοι επισημαίνουν ότι εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, η οποία εφόσον γίνει δεκτή θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να επιφέρει τροποποιήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!