Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Μπλόκο Facebook σε δημοσιογράφο
[Η Καθημερινή]: Μπλόκο Facebook σε δημοσιογράφο

[Η Καθημερινή]: Μπλόκο Facebook σε δημοσιογράφο

Το Facebook επέβαλε λογοκρισία σε βραβευμένο με βραβείο Πούλιτζερ δημοσιογράφο από τη Μάλτα επειδή δημοσίευσε κάποια άρθρα για τη διαφθορά του πρωθυπουργού της νησιωτικής χώρας και των συνεργατών του. Ο Μάθιου Καρουάνα Γκαλίτσια, μέλος της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων, της ομάδας που έφερε στην επιφάνεια τα Panama Papers, έχασε την πρόσβαση στο λογαριασμό του στο Facebook εξαιτίας τεσσάρων αναρτήσεων, οι οποίες τελικά αφαιρέθηκαν επειδή παραβίαζαν τις πολιτικές και τους κανόνες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
«Για εμένα η διαδικασία ήταν άκρως διαφωτιστική επειδή κατάλαβα πόσο τιμωρητική μπορεί να είναι αυτή η πολιτική για έναν δημοσιογράφο», δήλωσε ο Καρουάνα Γκαλίτσια με ηλεκτρονική του επιστολή προς τη βρετανική εφημερίδα Guardian. Οι αναρτήσεις, οι οποίες ήταν γραμμένες στη μαλτέζικη γλώσσα, αναφέρουν τις λαθροχειρίες του πρωθυπουργού της μικρής χώρας Τζοσέφ Μουσκάτ, του επιτελάρχη του Κιθ Σέμπρι και του υπουργού Ενέργειας Κονράντ Μίτσι. Κάθε ανάρτηση περιείχε και φωτογραφίες από έγγραφα των Panama Papers.
Η λογοκρισία του δημοσιογράφου έρχεται σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής στη Μάλτα, όπου οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου. Η περυσινή δημοσίευση των Panama Papers προκάλεσε θύελλα στο νησιωτικό κράτος, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Σέμπρι και ο Μίτσι είχαν δημιουργήσει μία σειρά από εταιρείες στον Παναμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!