Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μπλόκο επτά ετών στην κινεζική ZTE από την Ουάσιγκτον
[Η Καθημερινή]: Μπλόκο επτά ετών στην κινεζική ZTE από την Ουάσιγκτον

[Η Καθημερινή]: Μπλόκο επτά ετών στην κινεζική ZTE από την Ουάσιγκτον

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέβαλε χθες σκληρά μέτρα στη ΖΤΕ, κινεζική εταιρεία προϊόντων τηλεπικοινωνίας. Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στις αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη ZTE με εξαρτήματα.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στη ΖΤΕ, επειδή σύμφωνα με υπολογισμούς οι αμερικανικές εταιρείες προμηθεύουν το 25-30% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στις συσκευές της , κυρίως έξυπνα τηλέφωνα και εξοπλισμούς δικτύου. Ο αποκλεισμός της ΖΤΕ από τις αμερικανικές εταιρείες θα έχει ισχύ επτά ετών και αποδίδεται στο ότι η εταιρεία παραβίασε το 2017 τον διακανονισμό που είχε συμφωνήσει με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Υπενθυμίζεται πως η ΖΤΕ είχε κατηγορηθεί ότι είχε προμηθεύσει το Ιράν με αμερικανικά αγαθά και τεχνολογία, ενόσω ίσχυαν κυρώσεις εναντίον του. Η κινεζική εταιρεία είχε δηλώσει τότε ένοχη στις αμερικανικές αρχές και μπόρεσε έτσι να συμφωνήσει έναν διακανονισμό. Καθώς παραβίασε τους όρους του διακανονισμού, οι ΗΠΑ την αποκλείουν από τους Αμερικανούς προμηθευτές της ως ποινή. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε ότι «τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν μπορούν να αγνοηθούν».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επέμειναν ότι η κίνηση αυτή δεν έχει σχέση με άλλες ενέργειες του Λευκού Οίκου τις τελευταίες εβδομάδες, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση της ΖΤΕ και των παραβιάσεών της άρχισε να διερευνάται κατά τη διακυβέρνηση Ομπάμα, πριν από την εκλογή του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικοί αναλυτές, πάντως, λένε ότι οι κυρώσεις στη ΖΤΕ είναι μέρος του αντικινεζικού φαινομένου που έχει αρχίσει να αποκτά διαστάσεις σε διάφορες χώρες της Δύσης, από τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία και τον Καναδά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!