Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Να μπει φρένο στη χυδαιότητα» απαιτεί η Ν.Δ.
[Η Καθημερινή]: «Να μπει φρένο στη χυδαιότητα» απαιτεί η Ν.Δ.

[Η Καθημερινή]: «Να μπει φρένο στη χυδαιότητα» απαιτεί η Ν.Δ.

Σπασμωδικές κινήσεις σε μια προσπάθεια διόρθωσης των αλγεινών εντυπώσεων που άφησε η διαχείριση της κρίσης με τις φονικές πυρκαγιές αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Τη νέα αφορμή για τη συνεχιζόμενη επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ανακοινώσει την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάστασή της από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, η οποία θα αποτελεί αυτοτελή υπηρεσία.

Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να υπογραμμίσει ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας θα είναι πρόσωπο εγνωσμένου επιστημονικού κύρους και η επιλογή του θα γίνει με βάση τα πλέον αδιάβλητα κριτήρια, κάτι που ισοδυναμεί με έμμεση ομολογία ότι η αξιοκρατία σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των νευραλγικών υπηρεσιών δεν βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στην πρώτη θέση των ιεραρχήσεων της κυβέρνησης.

«Είναι ενθαρρυντικό που ο πρωθυπουργός, έστω με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια», ήταν το ειρωνικό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι ιθύνοντες της Πειραιώς διατυπώνουν παράλληλα το ρητορικό ερώτημα περί της σκοπιμότητας της πρόσφατης αντικατάστασης των επικεφαλής της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της (υπό κατάργηση πλέον) Πολιτικής Προστασίας με πρόσωπα που έχουν κύριο προσόν την ταύτιση με το κομματικό κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Πειραιώς η δραστική μεταβολή στο ύφος του πρωθυπουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!