Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Μπετόβεν σε μια πηλιορείτικη εκκλησία του 18ου αιώνα… Να πώς ερωτεύεσαι την Ελλάδα για πάντα
[Η Καθημερινή]: Μπετόβεν σε μια πηλιορείτικη εκκλησία του 18ου αιώνα… Να πώς ερωτεύεσαι την Ελλάδα για πάντα

[Η Καθημερινή]: Μπετόβεν σε μια πηλιορείτικη εκκλησία του 18ου αιώνα… Να πώς ερωτεύεσαι την Ελλάδα για πάντα

«3, 2, 1. Action!». Ο βραβευμένος με έξι ΕΜΜΥ σκηνοθέτης, Χαμπίμπ Αζάρ, βρίσκεται έξω από την εκκλησία των Ταξιαρχών στις Μηλιές Πηλίου και δίνει το σήμα σε έναν καμεραμάν της ΕΡΤ με steadycam να μπει με σταθερό βήμα μέσα στον ναό του 18ου αιώνα. Με το που ανοίγει η πόρτα ακούγεται μια θεία μελωδία: Ο διεθνώς κορυφαίος βιολοντσελίστας Ντέιβιντ Φίνκελ πλαισιωμένος από τους βιολιστές Ααρον Μπόιντ και Πολ Νιούμπαουερ ερμηνεύουν Μπετόβεν μπροστά στο περίτεχνο ξύλινο τέμπλο. Τυχεροί ακροατές περίπου 50 Αμερικανοί, είτε πάτρωνες είτε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του περίφημου Chamber Music Society του Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου οργανισμού για μουσική δωματίου των ΗΠΑ.

Οι παριστάμενοι τα είχαν σχεδόν χαμένα από την ομορφιά, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες των βυζαντινών αγίων, τον υποβλητικό φωτισμό των κεριών αλλά και την εκπληκτική ακουστική της εκκλησίας. Χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας, με μια ευρεσιτεχνία των μαστόρων, έτσι ώστε ο ήχος της λειτουργίας να μη βγαίνει έξω από τους τοίχους αλλά να αντηχεί μόνον στο εσωτερικό. Εξω από τον ναό, μια φιλόξενη πλατεία με πλατάνους, ησυχία και το πέλαγος στον ορίζοντα. Το μπαλκόνι του Αιγαίου.

Τυχερή ακροάτρια και εγώ, που προσκλήθηκα να καλύψω τις εμφανίσεις του CMS του Λίνκολν Σέντερ, το οποίο περιόδευσε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!