Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μπαράζ κατασχέσεων για νέα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία
[Η Καθημερινή]: Μπαράζ κατασχέσεων για νέα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

[Η Καθημερινή]: Μπαράζ κατασχέσεων για νέα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Τα «φρέσκα χρέη», αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν από το 2016 και μετά, και μένουν απλήρωτα εντός εξαμήνου, έχει θέσει στο στόχαστρό του το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ που έχουν πλέον μεταφερθεί στο Κέντρο, ξεπερνούν τα 34 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 22,2% έχει δημιουργηθεί από το 2010 και μετά, εκ των οποίων περίπου 800 εκατ. ευρώ εντός του διαστήματος 2016-2018.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών αποδεικνύεται, δε, το ισχυρότερο όπλο σε αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τα έσοδα του Κέντρου να έχουν σχεδόν αγγίξει τον στόχο που είχε τεθεί στην αρχή της χρονιάς για το σύνολο του έτους.

Αναλυτικά, το Κέντρο είναι πολύ κοντά στο να πετύχει νέο ρεκόρ εσόδων, καθώς ο στόχος ήταν για εισπράξεις 1,2 δισ. έως τον Δεκέμβριο του 2018 και ήδη το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έχουν εισπραχθεί 1,157 δισ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι με τον ρυθμό των εισπράξεων να παραμένει μεταξύ 120-150 εκατ. ευρώ τον μήνα, έως το τέλος του χρόνου, είναι πιθανό το ΚΕΑΟ να καταφέρει να εισπράξει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ. Ηδη, τον Σεπτέμβριο τα έσοδα ανήλθαν σε 117,5 εκατ., ενώ τον Οκτώβριο έφθασαν τα 130 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών, με τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2019 να κάνουν λόγο για 1,5 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!