Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Καθημερινή]: Μπαμπουίνοι έζησαν για πάνω από 6 μήνες μετά από μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου
[Η Καθημερινή]: Μπαμπουίνοι έζησαν για πάνω από 6 μήνες μετά από μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου

[Η Καθημερινή]: Μπαμπουίνοι έζησαν για πάνω από 6 μήνες μετά από μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου

Δύο μπαμπουίνοι, στους οποίους είχε μεταμοσχευθεί καρδιά χοίρου, έζησαν για πάνω από έξι μήνες, κάτι που, κατά τους επιστήμονες, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να γίνει τελικά πραγματικότητα η μεταμόσχευση καρδιών από χοίρους σε ανθρώπους.

Οι σχετικές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μπορεί να ξεκινήσουν σε τρία χρόνια περίπου.

Η μεταμόσχευση οργάνων άλλων ειδών στον άνθρωπο, γνωστή ως ξενομεταμόσχευση, μελετάται εδώ και δεκαετίες ως μια λύση στην έλλειψη ανθρώπινων οργάνων από δότες.

Οι επιστήμονες έχουν όμως να αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους και εμπόδια, όπως την μετάδοση ιών από τους χοίρους στους ανθρώπους, αλλά και διλήμματα στο πεδίο της βιοηθικής.

Έως τώρα, οι μπαμπουίνοι είχαν ζήσει με καρδιά χοίρου το πολύ 57 μέρες, συνεπώς η νέα επιστημονική έρευνα αποτελεί μεγάλη πρόοδο, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές από τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Σουηδία, με επικεφαλής τον Μπρούνο Ράιχαρτ του γερμανικού Κέντρου Πειραματικής Ιατρικής Βάλτερ Μπρέντελ του Πανεπιστημίου Λούντβιχ Μαξιμίλιαν του Μονάχου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”.

Από τους πέντε μπαμπουίνους, στους οποίους έγινε μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου, δύο έζησαν υγιείς πάνω από έξι μήνες (195 και 182 μέρες αντίστοιχα), άλλοι δύο επιβίωσαν για περίπου τρεις μήνες, ενώ ένας θανατώθηκε με ευθανασία 57 μέρες μετά την μεταμόσχευση, λόγω της εμφάνισης επιπλοκών. Με ευθανασία θανατώθηκαν και τα υπόλοιπα πειραματόζωα, αφότου το πείραμα θεωρήθηκε επιτυχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!