Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο»
[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο»

[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο»

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος, κ. Π. Μοσκοβισί. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Δ. Παπαδημητρίου, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα από την Ελλάδα, ο κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε να απαντήσει πως «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και όπως είπε, δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο, είναι εφικτό και μπορεί να γίνει. Επίσης, είναι σημαντικό το ΔΝΤ να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ανέφερε, δε, ότι το τρέχον πρόγραμμα θέλουμε να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο και ότι δεν θέλει να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα.

Επίσης, ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!