Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί το 2014»
[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί το 2014»

[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί το 2014»

Ευθύνες σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές –την Ελλάδα, τις Βρυξέλλες, αλλά και το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον– αποδίδει ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt, για τον οκτάχρονο εφιάλτη, όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, των ελληνικών μνημονίων. Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι θεωρεί σκληρή απόφαση και αποτέλεσμα της πίεσης του ΔΝΤ τη μείωση των συντάξεων από 1/1/2019.

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς τον Δεκέμβριο του 2014», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο επίτροπος, «αν η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δρομολογούσε τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αντ’ αυτού, προκηρύχθηκαν εκλογές».

Σε άλλο σημείο στο άρθρο του, που τιτλοφορείται «Μαθήματα από την Ελλάδα», ο Γάλλος αξιωματούχος αναφέρεται στο καλοκαίρι του 2015 και σημειώνει ότι «χρειάστηκε πολλή υπομονή για να επαναληφθεί ο διάλογος και να βρεθεί μια διέξοδος από το αδιέξοδο με τη βοήθεια του τρίτου προγράμματος, που δεν θα ήταν απαραίτητο αν δεν είχαμε αυτές τις πολιτικές συγκρούσεις».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι συχνά επικρατούσε το συναίσθημα εις βάρος της πολιτικής σύνεσης και αναφέρει: «Είδα, για παράδειγμα, τον τότε υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε να λέει απροκάλυπτα στον Ελληνα ομόλογό του ότι δεν τον εμπιστεύεται πια. Και μια φορά έπρεπε να χωρίσω τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και τον Ελληνα ομόλογό του Βαρουφάκη πριν έρθουν πιθανότατα στα χέρια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!