Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου»
[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου»

[Η Καθημερινή]: Μοσκοβισί: Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου»

«Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και πρόσθεσε: «Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα εξακολουθήσουν να υλοποιούνται πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας κατάλληλος τύπος εποπτείας μετά το πρόγραμμα».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στη διαδικτυακή πλατφόρμα διαλόγου του Ευρωπαϊκού Προοδευτικού Φόρουμ, ανέφερε πως: «Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά από τις δραματικές ημέρες της άνοιξης του 2010 και από το ταραγμένο καλοκαίρι του 2015» και πρόσθεσε πως έχει εργαστεί πολύ καλά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τονίζοντας πως: «Οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας έχουν καθοριστική σημασία για να προωθήσουμε τη διαδικασία προς τα εμπρός, κάθε φορά που έχουμε πληγεί ή καθυστερήσει από τα πολλά εμπόδια που ήταν διάσπαρτα κατά μήκος της διαδρομής. Και πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αυτά μαζί. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά ήταν τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό λαό, του οποίου οι τεράστιες θυσίες τώρα αποδίδουν».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας καθώς και την τέταρτη αξιολόγηση είπε: «Οι επόμενοι μήνες αποτελούν το τελευταίο μέρος της εποχής των μνημονίων, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια την άνοιξη του 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!