Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Η Μόσχα συντηρεί το κλίμα έντασης απέναντι στην Αθήνα
[Η Καθημερινή]: Η Μόσχα συντηρεί το κλίμα έντασης απέναντι στην Αθήνα

[Η Καθημερινή]: Η Μόσχα συντηρεί το κλίμα έντασης απέναντι στην Αθήνα

Την υφέρπουσα ένταση που υπάρχει στις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις τις τελευταίες εβδομάδες αναδεικνύουν οι πρόσφατες, ασυνήθιστα έντονες αντιδράσεις της Μόσχας για όσα συμβαίνουν στην Αθήνα, ακόμα και όταν αυτά δεν αφορούν κινήσεις του ελληνικού κράτους. Επ’ αυτού, στην Αθήνα ακόμα ζυγίζουν τη δημόσια αντίδραση που θα υπάρξει στις απελάσεις στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, τις οποίες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Από τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων προκύπτει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας (μετά τις 22 Αυγούστου ξεκινά νέος γύρος κυρώσεων, αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ) έχει ενοχλήσει έντονα το Κρεμλίνο.

Η κλιμακούμενη αντίδραση της Μόσχας φαίνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία γνωστοποίησε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Αθήνα σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν διακινηθεί και οι οποίες αφορούν την άρνηση χορήγησης βίζας σε Ρώσους ορθόδοξους κληρικούς.

«Εχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία). Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», είπε η κ. Ζαχάροβα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η ελληνική πρεσβεία αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα σε τρεις Ρώσους κληρικούς για το χρονικό διάστημα που τη ζήτησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!