Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Μόνο μέσα από το σοκ μπορείς να ξεσηκώσεις την καρδιά»
[Η Καθημερινή]: «Μόνο μέσα από το σοκ μπορείς να ξεσηκώσεις την καρδιά»

[Η Καθημερινή]: «Μόνο μέσα από το σοκ μπορείς να ξεσηκώσεις την καρδιά»

Οταν ο Μάνος, ο αρχιεργάτης στο «Ανθρωποι και ποντίκια» που παίζεται στον Τεχνοχώρο Καρτέλ, πηγαίνει στο δωμάτιό του, σβήνουν τα φώτα της σκηνής, πίνει χασίς και ανάβει φωτάκια λεντ σε έντονα φλούο χρώματα, βάζει δυνατά ηλεκτρονική μουσική και χορεύει πάνω στο κρεβάτι του. Οι θεατές συνήθως γελάνε με αυτή τη σκηνή για την υπερβολή της, αλλά «μη νομίζεις ότι είναι υπερβολικό», μου λέει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Βασίλης Μπισμπίκης. «Το δωματιάκι του Μάνου βρίσκεται 30 μέτρα πιο πέρα από το Καρτέλ, ίδιο ακριβώς. Τα ρούχα της παράστασης, τα σκηνικά τα πήραμε από τους εργάτες και τις μάντρες της γειτονιάς. Τους έχω “κλέψει” πολύ. Αυτά που γίνονται είναι ακόμα πιο υπερβολικά από αυτά που δείχνουμε εμείς γιατί εκεί είναι η ζωή, η πραγματικότητα».

Ο καπάτσος Βασίλης (Β. Μπισμπίκης) και ο διανοητικά καθυστερημένος Λένος (Δ. Δρόσος) είναι οι σύγχρονες φιγούρες του Τζορτζ και του Λένι που δουλεύουν σε μια μάντρα ανακύκλωσης υλικών, σαν αυτές που υπάρχουν γύρω από το Καρτέλ στο Βοτανικό, όπου μεταφέρεται χρονικά και χωρικά το κλασικό έργο του Τζον Στάινμπεκ, σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της χρονιάς.

Σε ένα έργο βίαιης δοκιμασίας των ανθρώπινων σχέσεων, η αξία της φιλίας ήταν αυτό που τράβηξε αρχικά την προσοχή του σκηνοθέτη. «Για εμένα το έργο μιλάει για το μεγαλείο της φιλίας με όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!