Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Μοναδική η Μπάτερφλαϊ από τη Σύρο
[Η Καθημερινή]: Μοναδική η Μπάτερφλαϊ από τη Σύρο

[Η Καθημερινή]: Μοναδική η Μπάτερφλαϊ από τη Σύρο

Ενας επαναλαμβανόμενος μύθος θέλει το θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης να είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Σε επίπεδο αρχιτεκτονικής, αυτό μάλλον δεν ισχύει. Οταν όμως κάθεσαι στις πολυθρόνες της πλατείας νιώθοντας να σε αγκαλιάζει η θαλπωρή της πεταλόσχημης αίθουσας, ή όταν μέσα στο σκοτάδι του θεωρείου ακουμπάς επάνω στο βελούδινο στηθαίο αφήνοντας να σε μισονανουρίσει μια μελωδία, τότε πράγματι ζεις σε μικρογραφία, ή μάλλον στο ακέραιο, εκείνη την ιδιαίτερη αίσθηση που μόνα τα ιστορικά θέατρα όπερας μπορούν να προσφέρουν. Είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που επιστρέφουμε κάθε χρόνο στη Σύρο για το Φεστιβάλ Αιγαίου.

Ο άλλος είναι η ποιότητα των παραγωγών. Το διαπιστώσαμε και φέτος με τη «Μαντάμα Μπάτερφλαϊ» του Τζάκομο Πουτσίνι, στην εκδοχή για τρεις πράξεις, που παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017. Ηταν η δεύτερη από συνολικά τέσσερις παραστάσεις.

Ξεχωριστά ικανοποιητικές φέτος ήταν η σκηνική και η μουσική διέυθυνση. Για τον σκηνοθέτη Γιοχάνες Βάιγκαντ, γενικό διευθυντή του θεάτρου του Ντέσαου, ένα πράγμα μπορεί απλώς να ειπωθεί: ότι ξέρει πραγματικά τη δουλειά του. Ολα κινούνταν σε έναν εξαιρετικό ρυθμό, αυτόν της μουσικής.

Χωρίς «παραγεμίσματα» ή βιασύνες, δεν υπήρχε πουθενά εντύπωση νεκρού χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!