Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα νέα μέτρα αν η χώρα δεν είχε περάσει την περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου
[Η Καθημερινή]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα νέα μέτρα αν η χώρα δεν είχε περάσει την περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου

[Η Καθημερινή]: Μητσοτάκης: Αχρείαστα τα νέα μέτρα αν η χώρα δεν είχε περάσει την περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου

Με νέο κύκλο λιτότητας απειλούν την οικονομία τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτιμά σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει ότι αυτή «δεν είναι καλή για τα εθνικά συμφέροντα».

Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στη Deutsche Welle έχει ως εξής:

DW: Κύριε πρόεδρε της ΝΔ την Παρασκευή το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές στο Eurogroup. Είναι γνωστό ότι έχετε ενδοιασμούς για τη συμφωνία. Θα συνιστούσατε στους γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως, διότι οποιαδήποτε ρύθμιση για το χρέος είναι καλοδεχούμενη. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, οι οποίες βγαίνουν από το μνημονιακό κύκλο συνοδεύεται από πολύ αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν ήδη προψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Είναι μέτρα τα οποία θα μειώσουν και άλλο τις συντάξεις, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα επιβάλουν άλλον ένα κύκλο λιτότητας σε μια ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα θα ήταν τελείως αχρείαστα αν η χώρα δεν είχε περάσει από την περιπέτεια των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

Επίσης, υπάρχει μια αυστηρή παρακολούθηση η οποία δεν υπήρχε σε άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα. Κατά συνέπεια αυτό το οποίο διαφοροποιεί την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!