Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί: Οι όμορφες υποσχέσεις όμορφα ξεχνιούνται
[Η Καθημερινή]: Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί: Οι όμορφες υποσχέσεις όμορφα ξεχνιούνται

[Η Καθημερινή]: Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί: Οι όμορφες υποσχέσεις όμορφα ξεχνιούνται

Ηταν 5 Ιουνίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον των δημάρχων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου-Χολαργού, ανακοίνωνε την «υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών», τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδί. Υστερα από εννέα μήνες η όλη υπόθεση παραμένει «όραμα», οδηγώντας την επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί σε κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο της Σχολής Χωροφυλακής (λεωφ. Μεσογείων). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι ζητούν να υλοποιηθούν τα αναγκαία βήματα, με βασικό την έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και τη σύσταση φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου, που θα δημιουργήσει μια πολύτιμη περιβαλλοντική αύρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός πέρυσι τον Ιούνιο δεν επανέλαβε τη δική του πρόταση (2017) για τη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού εντός του χώρου (μετά την κατακραυγή) και έθεσε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του μητροπολιτικού πάρκου. «Μπορούμε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχουμε ολοκληρώσει την προεργασία για τη νομοθετική πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί», είπε. Πέρασαν εννέα μήνες από τότε, η επιτροπή αγώνα προχώρησε σε σειρά παραστάσεων στους αρμοδίους, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα από τα αναγκαία βήματα.

Προφανώς υπό το βάρος των πιέσεων, μόλις προ μιας εβδομάδος (13/3/2019), το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε στους δήμους της περιοχής και στην Περιφέρεια Αττικής σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδί-Ιλισίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!