Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μειώθηκε το εργασιακό κόστος στις ΗΠΑ
[Η Καθημερινή]: Μειώθηκε το εργασιακό κόστος στις ΗΠΑ

[Η Καθημερινή]: Μειώθηκε το εργασιακό κόστος στις ΗΠΑ

Το εργασιακό κόστος στις ΗΠΑ μειώθηκε το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2017, παρά το γεγονός ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, προκαλώντας ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού τούς επόμενους μήνες. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού για τρίτη φορά το 2017.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες ότι το κόστος ανά μονάδα εργασίας υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,2% σε ετήσια βάση. Τον προηγούμενο μήνα, η πρώτη εκτίμηση ήταν πως το κόστος εργασίας είχε αυξηθεί κατά 0,5%. Το υπουργείο αναθεώρησε και τα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου του 2017, υπολογίζοντας πλέον πως το κόστος εργασίας υποχώρησε κατά 1,2% σε ετήσια βάση, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν πως είχε σημειωθεί πτώση κατά 0,3%. Πρόκειται για την πρώτη μείωση του κόστους εργασίας στις ΗΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα από το 2014. Με βάση τα νέα στοιχεία, εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον θα αυξηθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

O πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν 1,4% τον Νοέμβριο και βρίσκεται κάτω από τον στόχο της Fed τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. «Η μικρή αύξηση του κόστους ανά μονάδα εργασίας περιορίζει τον πληθωρισμό, ωστόσο θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία των εταιρειών», λέει στο Reuters ο Σκοτ Αντερσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of the West στο Σαν Φρανσίσκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!