Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Μείωση φόρων από Ν.Δ. «βλέπει» η Eurasia
[Η Καθημερινή]: Μείωση φόρων από Ν.Δ. «βλέπει» η Eurasia

[Η Καθημερινή]: Μείωση φόρων από Ν.Δ. «βλέπει» η Eurasia

Mείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για αναθεώρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και προσπάθεια αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα βλέπει, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Eurasia ως προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρεί ισχυρό φαβορί για να κερδίσει στις εκλογές.

Σε σημείωμά του για τις ελληνικές εκλογές, ο όμιλος αναλύει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και διατυπώνει προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές. Εκτιμά ότι η Ν.Δ. είναι πιθανό να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ως δεύτερη πιθανή εξέλιξη βλέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Οπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανακτήσει κάποιες από τις απώλειές του, αλλά δεν είναι πιθανό να κλείσει τη διαφορά με τη Ν.Δ.

Για την οικονομική πολιτική της Ν.Δ. εκτιμά ότι «θα τηρήσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ενώ θα χρησιμοποιήσει ενδεχόμενο δημοσιονομικό χώρο για να μειώσει σταδιακά το φορολογικό βάρος. Επίσης, θα υπάρξει μικρή βελτίωση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων».

«Η Ν.Δ. έχει γενικώς μια φιλική προς τους δανειστές στάση και όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιθανό να αμφισβητήσει ανοικτά τη συμφωνία μαζί τους. Επιπλέον, ο ηγέτης της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει εκδηλώσει τη φιλοδοξία του να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και την αναβάθμισή της σε επενδυτική βαθμίδα», αναφέρει το σημείωμα. Σε ό,τι αφορά τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, η Eurasia σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει τη σχετική πρόθεσή του, αλλά δεν εκτιμά πως είναι πιθανό να το πράξει μονομερώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!